‘seluar dalam’ rahsia cendol buatan bangla

By | November 6, 2014

Puchong: Serbuan sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Imigresen Selangor bukan sahaja menahan warga asing, tetapi turut membawa kepada penemuan sebuah lokasi memproses rojak dan cendol dalam keadaan menjijikkan yang tersorok di sebuah kawasan pembinaan di pinggir bandar ini, awal pagi semalam.

cendol

Seluar dalam rahsia cendol buatan bangla

Dalam serbuan kira-kira jam 3 pagi itu, didapati kawasan pemprosesan makanan itu seolah-olah seperti tempat pembuangan sampah kerana dipenuhi sampah serta air bertakung selain berbau busuk.

Difahamkan, kawasan pemprosesan itu sudah beroperasi lebih setahun lalu turut menggaji warga asing sebagai penjual cendol dan rojak dengan menaiki motosikal serta lori di sekitar daerah ini dan beberapa daerah berdekatan.

cendol bangla jijik

JIJIK! Tempat pembuatan Cendol – Besen juga digunakan untuk merendam seluar dalam peribadi

Lebih menjijikkan, perkakasan yang digunakan untuk menyediakan rojak dan cendol turut dijadikan tempat merendam seluar dalam milik pekerja dan diletakkan hampir antara satu sama lain.

Selain itu, keadaan dapur yang dijadikan tempat membuat kuah rojak pula dipenuhi sampah dan tidak diurus dengan baik sehingga boleh menyebabkan tahap kebersihannya diragui.

Sumber: Harian Metro

Walaupun telah banyak kempen kebersihan makanan telah dianjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, namun masih ramai peniaga yang berdegil untuk tidak mengikuti peraturan-peraturan kebersihan makanan yang telah ditetapkann. Sebagai pengeluar produk makanan, adalah merupakan kewajipan untuk mengambil suntikan typhoid dan menghadiri Kursus Pengendalian Makanan agar mereka faham akan cara untuk mengendalikan makanan dan menjaga kebersihan ruang memproses makanan.

Category: Panas Tags:

About Rex

My name is Rex Fahri and i live in PJ, selangor with my lovely wife and children. I graduated from UiTM Shah Alam. i Love reading and cant live without internet. I love what i do. what about u?